Ziua mondiala a creierului 2019 | Campanie de constientizare a migrenei

 

In fiecare an, la data de 22 iulie, se marcheaza Ziua mondiala a creierului. In acest an, eveniementul este dedicat constientizarii migrenei, astfel, ca Federatia Mondiala de Neurologie promoveaza informatii despre cea mai comuna afectiune a creierului din lume.

„Migrena afecteaza una din sapte persoane si, alaturi de alte tulburari de acest fel, este una din cele mai frecvente cauze de dizabilitate la nivel mondial. Lipsa sustinerii cercetarii si a publicatiilor in acest domeniu in tarile cu venituri scazute pana la cele cu venituri medii este dezamagitoare si alarmanta. In aceste tari traiesc aproape doua treimi din populatia lumii. Iar situatia in tarile cu venituri ridicate inca necesita un progres semnificativ”, a declarat presedintele Zilei mondiale a creierului, profesorul Tissa Wijeratne, conform www.wfneurology.org.

Conform sursei citate, in ciuda impactului sau generalizat, migrena continua sa fie sub-recunoscuta, subdiagnosticata si subtratata.

Din cauza lipsei educatiei in medicina cefaleei, nu este un lucru iesit din comun ca furnizorii de sanatate sa duca lipsa de instrumente necesare diagnosticarii si tratarii eficiente a pacientilor. Ca rezultat, majoritatea pacientilor nu primesc ajutorul de care au nevoie, relateaza si Agerpres.

Migrena reprezinta o afectiune neurologica caracterizata prin dureri severe de cap, tulburari cognitive, greata, varsaturi, ameteala, vertij, sensibilitate la lumina, sunete si atingere.
De asemenea, este asociata cu accidentul vascular cerebral, bolile cardiace, epilepsie sau depresie.

In 2019, campania desfasurata in social media cu ocazia Zilei mondiale a creierului incurajeaza oamenii din intreaga lume sa vorbeasca despre ”adevarul dureros” (The Painful Truth) al migrenei, folosind hashtag-urile #worldbrainday si #thepainfultruth.

Etichete: ziua mondiala a creierului, migrena, cauze migrena, neurologie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.