Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian

poza dureri de burta femeiMiercuri a fost marcata “Ziua Internationala de Lupta Impotriva Cancerului Ovarian”, de catre Federatia Asociatiilor Bolnavilor de Cancer (FABC). Cu aceasta ocazie a fost transmis un mesaj de colaborare si mobilizare catre toate organizatiile care desfasoara o activitate legata de acest tip de cancer, pentru a-si concentra eforturile catre educarea si informarea publicului in privinta cancerului ovarian.

Cancerul ovarian se numara printre cele mai des intalnite forme de cancer care afecteaza femeile, iar rata de mortalitate din aceasta cauza este semnificativa, din cauza faptului ca simptomele cancerului ovarian sunt greu de identificat in timp util. Din acest motiv, doar 45% dintre femeile diagnosticate cu cancer ovarian supravietuiesc 5 ani de la momentul depistarii bolii. De asemenea, specialistii din domeniu avertizeaza ca una din 70 de femei ajunge sa sufere de cancer ovarian in timpul vietii.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.