Ziua internationala de informare cu privire la leucemia mieloida cronica (LMC)

Anual, la data de 22 septembrie, se marcheaza Ziua internationala de informare cu privire la leucemia mieloida cronica (LMC), devenita din anul 2008 un eveniment global.

Cu prilejul acestei zile, pacientii organizatiile de pacienti si specialisti din intreaga lume se reunesc pentru a aborda problemele cu care se confrunta cei care traiesc cu aceasta boala si pentru a solicita accesul la cele mai bune tratamente si ingrijiri, care sa devina disponibile pentru toti pacientii cu leucemie mieloida cronica, potrivit site-ului www.cml-foundation.org/.

Astfel, prin manifestarile Zilei internationale de informare cu privire la leucemia mieloida cronica (World CML Day) se urmareste constientizarea si sensibilizarea publicul larg, a factorilor de decizie si a profesionistilor din domeniul medical cu privire la nevoile persoanelor bolnave de LMC.

In conditiile impuse de pandemia Covid-19, pacientii cu LMC sunt indrumati sa se conecteze „ca o comunitate mondiala”, folosind instrumente digitale, in dezvoltarea activitatilor online pentru sustinerea campaniei de anul acesta, campanie cu moto-ul “Astazi, impreuna, mai mult ca oricand, pentru o viata fara LMC”.

Etichete: leucemie mieloida cronica, LMC, pacienti cu leucemie

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.