Ziua Internationala a Prematuritatii

Operatii de patologie urinara in premieraAstazi, 17 noiembrie, la nivel mondial se marcheaza  Ziua Internationala a Prematuritatii. Si in Romania, cu aceasta ocazie au avut loc mai multe evenimente.

In Europa, evenimentul este organizat de EFCNI (European Foundation for the care of new born infants) in parteneriat cu Drager (lider international in domeniul tehnologiei medicale) si sustinuta de organizatii de parinti.

In Romania, Ziua Internationala a Prematuritatii este celebrata din anul 2013.

Anul acesta, ziua este marcata prin iluminarea in violet a unor cladiri importate din Bucuresti si Iasi.

Dupa caderea serii, in Capitala, lumina violet, culoarea prematuritatii, va colora Palatul Parlamentului, cladirea Guvernului, cladirile de birouri Lakeview si Skytower, iar, in Iasi, Maternitatea „Cuza-Voda”, cladirea Primariei, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” si Universitatea „Cuza-Voda”, relateaza si Agerpres.

Nasterea prematura este cea mai importanta cauza a mortalitatii infantile, determinand la nivel mondial mai mult de un milion de decese anual, conform unui raport realizat de Save the Children International si Organizatia Mondiala a Sanatatii, dat publicitatii in noiembrie 2013.

La nivel mondial, in fiecare an se inregistreaza 15 milioane de nasteri premature, 85% dintre acestea avand loc intre saptamana a 32-a si 37-a de sarcina.

Peste un milion de bebelusi mor anual din cauza complicatiilor care apar la nasterea prematura. Multi dintre cei care supravietuiesc sufera de dizabilitati, inclusiv dizabilitati de invatare, dar si vizuale si auditive.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.