Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati

Anual, la data de 3 decembrie se marcheaza Ziua internationala a persoanelor cu dizabilitati. Actiunile legate de aceasta zi au drept scop promovarea si implementarea programelor destinate imbunatatirii conditiilor de viata pentru aceasta categorie sociala.

„Ziua de 3 decembrie a fost declarata, in anul 1992, de Organizatia Natiunilor Unite, Ziua Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati, marcand, astfel, respectul pe care il purtam persoanelor cu dizabilitati. In felul acesta, s-au facut primii pasi in responsabilizarea populatiei si a institutiilor publice cu privire la problematica dizabilitatii si cresterea gradului de constientizare a nevoilor persoanelor cu dizabilitati. Mai mult decat atat, instituirea zilei de 3 decembrie ca Zi Internationala a Persoanelor cu Dizabilitati are si rolul de a determina adoptarea unor masuri adecvate, in scopul integrarii depline a acestor persoane in societate. Consiliul de Monitorizare a Implementarii Conventiei ONU privind Drepturile Persoanelor cu Dizabilitati isi exprima cu onoare si respect solidaritatea fata de persoanele cu dizabilitati. Ne implicam cu toata dedicatia si sustinem imbunatatirea continua a calitatii vietii tuturor persoanelor cu dizabilitati”, se precizeaza in mesajul conducerii Consiliului de Monitorizare,

Datele ONU arata ca peste 15% din populatia lumii sufera de o forma sau alta de handicap, iar un alt procent asemanator din populatia globala este afectata prin asociere, fie ca este vorba ingrijitori, fie alti membri ai familiei.

Etichete: persoane cu dizabilitati, drepturi persoane cu dizabilitati, persoane cu handicap, ingrijire persoana cu handicap

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.