Ziua Ex-fumatorului sarbatorita la nivel european

renunta la fumatZiua Ex-fumatorului sarbatorita pe 26 septembrie face parte din Campania “Ex-fumatorii sunt de neoprit” si are ca scop constientizarea problemelor de sanatate cu care se confrunta ex-fumatorii. Campania este o initiativa a Comisiei Europene, avand ca obiectiv combaterea celor 700.000 de decese care au loc in fiecare an ca urmare a consumului de tutun.

Ziua Ex-Fumatorului sarbatorita la nivel european

Initiativa campaniei “Ex-fumatorii sunt de neoprit” se adreseaza celor 28 milioane de fumatori cu varsta cuprinsa intre 25 si 34 de ani din Uniunea Europeana. Campania este sustinuta de Fundatia Europeana pentru Sanatate Pulmonara, Educatia pentru Sanatate precum si alte organizatii din sanatate, organizatii caritabile.

Scopul principal al Zilei Ex-fumatorului este de a sustine ex-fumatorii in lupta impotriva tutunului si de a le demonstra ca viata de ex-fumator merita orice efort.

Ex-fumatorii sustinuti de personalitati din Europa

Comisarul European pentru Sanatate Tonio Borg a fost prezent la sarbatorirea zilei Ex-fumatorului in Parc du Cinquantenaire din Bruxelles, felicitandu-i pe cei care au reusit sa renunte la fumat.

“Toti ex-fumatorii sunt eroi si exemple pentru ceilalati, pentru ca au luptat si au invins dependenta de tigari. Sunt incantat de numarul mare de oameni care alege o viata fara tutun si sper din tot sufletul ca din ce in ce mai multe persoane vor fi inspirate sa urmeze acest exemplu”, a declarat Tonio Borg.

Prezent la evenimentul de la Bruxelles, Bob Sinclair a sustinut initiativa campaniei “Ex-fumatorii sunt de neoprit”.

“Ex-fumatorii au mai multi bani, o stare de sanatate mai buna, calitatea vietii lor este mai ridicata…si cu siguranta miros mai bine. Cand renunti la fumat, decizi in mod constient sa alegi viata, sa alegi succesul”, a declarat Bob Sinclair.

Sursa: www.comunicatemedicale.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.