Workshop-uri despre autism gratuite, desfasurate la Galati

Orasul Galati va gazdui in luna martie trei workshopuri gratuite de formare pentru voluntari si pentru parintii care au copii afectati de autism. Proiectul poarta semnatura Asociatiei de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism (APCA).

Purtatorul de cuvant al APCA, Cristina Silion, a declarant ca scopul acestor worksopuri  este acela de a-i obisnui pe parintii care tocmai au aflat despre boala micutilor lor cu metodele de interventie specifice afectiunii (terapia ABA, logopedie, art-terapie) cu activitatile de terapie specifice programului de recuperare si integrare pentru copiii cu autism.

Cursurile din cadrul acestui program vor fi sustinute de specialisti din domeniu si vor dura 5 ore. “Toate abilitatile dobandite de participanti vor putea fi aplicate si in cadrul ‘Cluburilor vesele de la APCA’, un proiect derulat saptamanal prin intermediul caruia copiii cu autism beneficiaza de ore de terapie prin miscare si joc si de alte terapii complementare, alaturi de voluntarii din cadrul organizatiei noastre”, a declarat Cristina Silion.

Tot in aceasta luna, copiii bolnavi de autism inscrisi in APCA vor putea urma gratuit cursuri de inot, menite sa ii ajute sa isi dezvolte abilitatile psiho-motorii.

 

Sursa stire: Agerpres

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.