„Viteza ucide…nu numai in trafic.Controleaza-ti tensiunea arteriala!”

campanie-viteza-ucideBucurestenii si nu numai sunt asteptati  in zilele de 20 si 21 septembrie 2014 in complexul AFI Palace Cotroceni, intre orele 10:00 – 18:00, sa isi masoare gratuit tensiunea arteriala.
Masurarea tensiunii arteriale, necesara

Controlul valorilor tensionale este, probabil, una dintre cele mai simple si neintruzive modalitati de diagnosticare a uneia dintre cele mai periculoase afectiuni: hipertensiunea arteriala.

In plus, prin masurarea periodica a tensiunii arteriale, procedura care dureaza doar cateva minute, pot fi prevenite unele dintre complicatiile severe asociate hipertensiunii arteriale, cu un risc deosebit de mare asupra vietii si sanatatii, printre care amintim accidentul cerebral si atacul de cord.

4 din 10 romani sufera de hipertensiune arteriala

Desi poate fi prevenita si depistata foarte usor, hipertensiunea arteriala se numara printre problemele de sanatate diagnosticate, de regula, in stadiu avansat.Explicatia o reprezinta modul silentios, lipsit de simptome clare, in care afectiunea debuteaza.

Statisticile arata ca 4 din 10 romani sufera de hipertensiune arteriala, iar jumatate dintre ei nici nu stiu acest lucru.

In acest context, Societatea Romana de Hipertensiune organizeaza inca din anul 2012 Campania Nationala „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!”, manifestare anuala care isi propune sa informeze publicul larg despre importanta controlului permanent al valorilor tensionale, ca instrument de diagnosticare precoce a cazurilor de hipertensiune, dar si despre importanta mentinerii sub control a acestei afectiuni, in cazul persoanelor care sufera de hipertensiune arteriala.

 O campanie cu traditie

Pe langa actiunile de informare a publicului larg despre pericolele hipertensiunii, campania cuprinde si actiuni de testare gratuita a tensiunii arteriale, in locuri special amenajate in acest scop.

Astfel, bucurestenii sunt asteptati pe 20 si 21 septembrie 2014 in complexul AFI Palace Cotroceni, intre orele 10:00 – 18:00, sa isi masoare gratuit tensiunea arteriala si sa primeasca informatii avizate cu privire la metodele de preventie si tratament ale acestei afectiuni.

„Actiunea de pe 20-21 septembrie incheie editia din acest an a Campaniei Nationale Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!, o activitate cu traditie a Societatii Romane de Hipertensiune aflata deja in al treilea an de existenta. Putem spune ca pana acum ne-am atins cu succes obiectivul principal, acela de a informa publicul larg despre importanta masurarii constante a tensiunii arteriale si a diagnosticarii precoce a hipertensiunii arteriale, si speram sa vedem si de aceasta data interesul si preocuparea bucurestenilor pentru sanatatea lor” a declarat prof. dr. Maria Dorobantu, presedintele Societatii Romane de Hipertensiune.

Mai multe informatii despre Campania Nationale „Viteza ucide… nu numai in trafic. Controleaza-ti tensiunea arteriala!” sunt disponibile pe www.societate-hipertensiune.ro.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.