Virusul West Nile, confirmat la un pacient de 75 de ani din Bacau


Virusul West Nile a fost confirmat in cazul unui barbat in varsta de 75 de ani din municipiul Bacau, el fiind tratat in sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean de Urgenta potrivit purtatorului de cuvant al unitatii medicale, Mirela Romanet.

„Este vorba despre o confirmare abia la primul test. Sunt asteptate rezultatele la cel de-al doilea test. Este vorba despre un pacient in varsta de 75 de ani, care a contactat virusul in urma unor intepaturi de tantari. A primit ingrijiri medicale in sectia de Boli Infectioase, iar evolutia a fost favorabila si pacientul a fost externat’, a declarat miercuri, Mirela Romanet pentru Agerpres.

Dupa confirmarea virusului West Nile, Directia de Sanatate Publica a transmis adrese catre toate cabinetele de medicina de familie, unitatile de primiri urgente, sectiile de Neurologie si sectiile de Boli Infectioase, prin care a solicitat monitorizarea persoanelor care prezinta simptome ale unor eventuale contaminari, mai scrie sursa mentionata.

Potrivit datelor transmise de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile, pana la aceasta data, in tara noastra au fost inregistrate 12 cazuri de infectie cu West Nile, in sapte judete si in Bucuresti.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.