Violenta in familie scurteaza viata copiilor

copil-care-doarmeCopiii care provin din familii in care exista violenta fizica, in care unul din membrii familiei sufera o anumita trauma vor avea “urme” chiar in ADN, sustin cercetatorii de la Universitatea de Medicina Tulane intr-un studiu publicat in revista de specialitate “Pediatrics”. Cercetatorii sustin ca astfel de copii vor avea afectati telomerii din ADN. Conform specialistilor, speranta de viata ne este data de lungimea acestora.

Diabetul sau bolile de inima ameninta copiii din astfel de familii

Specialistii precizeaza ca scurtarea telomerilor creste riscul unor boli precum diabet, afectiuni cardiovasculare si obezitate.

Copiii din aceste familii sunt mai predispusi sa aiba tulburari cognitive si chiar boli mintale la varsta adulta.

Daca un copil va fi expus violentei in familie in mod repetat, riscul acestor boli este cu atat mai mare.

Cum sunt afectati psihic copiii expusi violentei in familie

Psihologii considera ca un copil care traieste intr-o familie in care exista violenta domestica va fi afectat considerabil din punct de vedere psihologic.

Cei mai multi copii prezinta teama si neincredere atunci cand trebuie sa lege relatii sociale, avand o incredere scazuta in oameni.

Multi copii au o stima de sine scazuta, lipsindu-le increderea in capacitatile lor intelectuale. Multi copii au, din aceasta cauza, si rezultate scolare scazute.

Astfel de copii sunt mai predispusi, de asemenea, sa consume alcool sau droguri si chiar sa se sinucida.

Specialistii avertizeaza astfel ca violenta in familie afecteaza direct copiii atat fizic cat si psihic, lasand urme pe termen lung.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.