Vaccin impotriva febrei dengue

imunizare prin vaccinareRenaste o noua speranta pentru cei care s-au imbolnavit de febra dengue sau se tem sa contacteze aceasta boala. O compania farmaceutica din Franta a dezvoltat un vaccin experimental.

Acest vaccin este singurul finalizat pana acum pentru combaterea febrei dengue, iar procentul de eficienta se situeaza undeva la 95 %.

Aceasta boala, febra dengue, a provocat anul acesta moartea a sute de persoane in Brazilia, Columbia, Honduras, Mexic si Puerto Rico.

Astfel, laboratorul francez urmeaza sa solicite o evaluare a vaccinului  din partea Agentiei Nationale de Supraveghere Sanitara din Brazilia in prima parte a anului viitor, pentru ca aproape de finalul lui 2015 vaccinul sa si poata fi comercializat.

Testele realizate pana acum au aratat ca vaccinul are o eficienta de 60,8 % in prevenirea imbolnavirii si o rata de succes de 95,5 % pentru evitarea cazurilor grave de febra dengue.

Vaccinul trebuie administrat in trei doze, cu o pauza de sase luni intre primele doua doze.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.