Un vaccin experimental impotriva tuberculozei da mari sperante

Un vaccin impotriva tuberculozei aflat in testare in faza clinica, a oferit rezultate promitatoare, transmit oamenii de stiinta, potrivit News York Times. Aceasta descoperire da mari sperante oamenilor din intreaga lume.

Pana in prezent, acest vaccin impotriva tuberculozei dezvoltat de GSK, a fost testat pe 3.330 de adulti din Kenya, Africa de Sud si Zambia. Toate persoanele din esantion avea tuberculoza in faza latent – o infectie “tacuta” care ar fi putut oricand progresa spre tuberculoza activa.

Jumatate dintre subiecti au primit cate doua doze din vaccinul experimental impotriva tuberculozei. Dintre acestia, doar 13 au dezvoltat tuberculoza active pe parcursul celor trei ani de monitorizare, potrivit unui nou studiu publicat in The New England Journal of Medicine.

Cealalta jumatate a esantionului de testare a primit injectii cu placebo. Dintre acesti subiecti, in aceeasi perioada de observatii, 26 de persoane au dezvoltat tuberculoza activa.

Potrivit sursei citate, dr. Nazir Ismail, coordonatorul cercetarilor privind tuberculoza in cadrul Institutului National de Boli Transmisibile din Africa de Sud, a precizat despre procentul de eficacitate de 50% al vaccinului experimental impotriva tuberculozei, ca este “destul de rezonabil”.

In anul 2019, Ministerul Sanatatii di Romania a lansat cel mai amplu program screening pentru tuberculoza din ultimii 30 de ani, program ce se va derula pe o perioada de cinci ani, la nivel national.

Proiectul vizeaza prevenirea, screeningul si diagnosticul tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente, intr-un grup-tinta de 75.010 persoane, la nivel national, selectate din grupuri vulnerabile (persoane din comunitati rurale, persoane fara adapost, persoane care sufera de dependenta de alcool, droguri sau alte substante toxice, persoane private de libertate sau aflate sub control judiciar).

Etichete: tuberculoza, vaccin tuberculoza, tratament tuberculoza, tratament tbc, simptome tbc

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.