Vacantele scad riscul de infarct, AVC si imbunatatesc calitatea vietii


Nu mai dam randament la munca, lucrurile care in mod curent ne aduceau placere acum nu ne mai trezesc nicio reactie, simtim ca nu mai avem rabdare sa ascultam sau sa comunicam cu cei din jur? Toate acestea sunt semnale clare ca avem nevoie de vacanta.

Pe langa medicamente, medicii ar trebui sa precrie si vacante. Cel putin asa precizeaza psihologii atunci cand vine vorba de multiplele beneficii ale concediului asupra starii generale de sanatate psihica si fizica, potrivit publicatiei upi.com

De altfel, un studiu realizat de cercetatorii americani a aratat ca vacantele pot imbunatati considerabil starea de sanatate.

Oamenii de stiinta sustin ca cel putin o vacanta pe an poate reduce cu o treime riscul de infarct, dar si pe cel de a dezvolta un atac vascular cerebral. Si, beneficiile nu sunt doar acestea. Vacantele imbunatatesc calitatea somnului si starea de spirit.

Mai mult, spun psihologii, o calatorie reusita poate stimula creativitatea si ii poate ajuta pe oameni sa evite suprasolicitarea.

Astfel, un angajat care se intoarce relaxat la locul de munca este mai productiv si eficient. Nu mai vorbim si de faptul ca in vacanta se imbunatateste considerabil viata de cuplu si familie, potrivit studiului mentionat.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.