Va place sa jucati fotbal? Iata ce puteti pati

Va place sa jucati fotbal Iata ce puteti patiDaca pana acum sportul era una dintre principalele recomandari pentru o viata sanatoasa, nu acelasi lucru se intampla cu fotbalul. Cercetatori au descoperit ca loviturile repetate cu capul pot duce la micro-leziuni ale hipofizei. Stiti ce cauzeaza aceste leziuni?

Ce cauzeaza afectarea hipofizei

 Medicii urologi de la Institutul Max Planck din Munchen au ajuns la concluzia ca jucatorii de fotbal risca afectarea hipofizei. In acest caz, hormonii nu sunt produsi in calitate suficienta, fapt care determina efecte negative in ceea ce priveste placerea sexuala si functia erectila.

 

Care este explicatia medicilor urologi

Medicii au pornit de la exemplul unui pacient, jucator de fotbal german, care practica acest sport de la varsta de 7 ani. Acesta a lovit mingea pana acum de aproximativ 500 de ori pe saptamana, fapt care i-a afectat hipofiza.

“Mai multe mici traumatisme cranio-cerebrale pot duce la pierderea functiilor cerebrale, ceea ce poate afecta si hipofiza si, prin urmare, functia testiculara”, a precizat Michael Wolff, seful departamentului gincecologie, endocrinologie si medicina reproducerii la Spitalul universitar din Berna.

 

Important pentru jucatorii de fotbal

 Persoanele care joaca fotbal trebuie sa ia in considerare avertismentul cercetatorilor de la Institutul Max Planck din Munchen in privinta traumatismelor cranio-cerebrale. Este important sa stie ca nu doar numarul de lovituri poate cauza afectarea hipofizei, ci mai ales duritatea lor. Afectarea hipofizei apare in momentul in care se produc mai multe traumatisme cranio-cerebrale.

Stire preluata de pe www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.