Urgenta de la Spitalul de Copii din Timisoara va beneficia de aparatura moderna

Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului de Copii “Louis Turcanu’ din Timisora va fi dotata cu aparatura medicala de ultima generatie. Primaria din localitate si ADR Vest au semnat contracte de finantare din fonduri europene in acest sens.

Printre echipamentele care vor fi achizitionate se numara un RMN, un video-laringoscop, masuta de resuscitare nou nascuti, ventilator neonatal, aparat de radiologie mobil, masuta mobila pentru medicamente si instrumente, puls-oximetru, analizor markeri inflamatori, analizor biochimie, analizor urina si capnograf.

„Mai adaugam ceva la infrastructura noastra din sanatate, domeniu care ne preocupa in mod special. Am alocat sume importante din bugetul local si avem deja un numar important si de proiecte cu finantare europeana, prin POR sau pe Programul de cooperare transfrontaliera, in parteneriat cu Ungaria sau cu Serbia. Am valorificat bine oportunitatile pe care le-am avut pentru finantarea dedicata imbunatatirii infrastructurii de sanatate”, a declarat Nicolae Robu, primarul Municipiului Timisoara, citat de Agerpres.

De asemenea, municipalitatea a mai alocat de la bugetul local, bani pentru construirea unui nou corp de cladire a Spitalului de Copii ‘Louis Turcanu’, care este aproape gata.

Potrivit sursei citate, cladirea ultramoderna, care este deja ridicata in curtea spitalului, are opt etaje si va fi conectata cu vechea cladire, primaria fiind partenera cu Ministerul Sanatatii in acest proiect.

Etichete: spitalul de copii timisoara, urgenta spital de copii, aparatura medicala

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.