UPU Alba Iulia, extinsa si dotata cu aparatura noua

Vesti bune pentru comunitatea din Alba Iulia. Unitatea de Primiri Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta din acest oras va fi extinsa si dotata cu aparatura performanta.

Unitate de Primiri Urgente Alba Iulia inregistreaza in fiecare an peste 50.000 de pacienti.

Contractul vizand ‘Extinderea si dotarea UPU a SJU Alba Iulia’ a fost semnat miercuri, in sala de sedinte a unitatii medicale. Valoarea totala a proiectului este de peste 7,5 milioane de lei, din care valoarea totala eligibila reprezinta peste 6,8 milioane de lei.

Sectia ar urma sa fie extinsa cu peste 850 de metri patrati si dotata cu 371 de echipamente, aparatura medicala si IT.

„Este un moment pe care eu il astept de ani de zile. Dupa ce, in 2012, cu sprijinul CJ am facut o prima extindere, in urmatorii ani, dupa ce finalizam acest proiect, o sa beneficiem de alti 855 de metri patrati, dispusi pe doua nivele. Vom avea saloane de izolare cu presiune negativa, un spatiu dedicat pediatriei, spatii de decontaminare si multe, multe alte chestiuni, care vor duce la cresterea capacitatii de preluare a pacientilor. Noi avem peste 50.000 de cazuri rezolvate anual. Media zilnica e undeva intre 140-160 de pacienti, cu cresteri la 200-220 de pacienti pe zi in anumite perioade”, a precizat seful UPU Alba Iulia, Aurel Crisan, citat de Agerpres.

In prezent, la Unitatea de Primiri Urgenta Alba Iulia lucreaza 21 de medici.

Etichete: UPU Alba Iulia, medici urgenta, Spital Alba Iulia

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.