UNOPA: Numarul persoanelor seropozitive, in crestere

HIV.2016Potrivit unui comunicat de presa transmis de Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/ SIDA (UNOPA) numarul persoanelor seropozitive din Bihor a crescut.

„La nivelul judetului Bihor, la 31 decembrie 2015, era inregistrat un numar de 79 persoane diagnosticate cu HIV, din care 50 erau in tratament ARV. Spre comparatie, in urma cu 4 ani, la sfarsitul anului 2011 era inregistrat pe judetul Bihor un numar de 31 de persoane seropozitive. Din evidentele Compartimentului de Evaluare si Monitorizare a Infectiei HIV/SIDA in Romania – INBI ‘Matei Bals’ rezulta ca la data de 31 decembrie 2015, in Romania, erau in viata 13.766 persoane infectate cu HIV, din care 10.551 erau pacienti in tratament antiretroviral. Spre comparatie, la sfarsitul anului 2011 erau inregistrati la nivel national un numar de 10.903 pacienti, din care 7.536 in tratament”, se arata in comunicatul de presa semnat de directorul executiv al UNOPA, Iulian Petre, potrivit Agerpres.

Totodata, in informare se mai precizeaza ca in ultimii ani tendinta la nivel national este una de crestere a numarului de persoane diagnosticate cu HIV.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.