Uniunea Europeana va contribui cu un milliard de euro pentru combaterea epidemiei Ebola

ebola2Initial,liderii UE au anuntat ca vor aloca 600 de milioane de lei, contributia europeana pentru lupta impotriva celei mai de temut boli a momentului, dar astazi, in a doua zi a summitului la Bruxelles, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, a anuntat ca va creste ajutorul la 1 miliard de lei, la sugestia premierului britanic, David Cameron.

Cancelarul german, Angela Merkel,  a afirmat ca liderii trebuie sa se pună de acord asupra „numărului de angajați” pe care Europa este în măsură să-i trimită în țările afectate, respective Sierra Leone, Liberia și Guineea.

La acest moment, conform  Organizatiei Mondiale a Sanatatii , lipsa personalului medical in zonele cele mai afectate, este considerata o problema majora.

In cadrul summitului de la Bruxelles, s-a stabilit ca noul comisar european pentru ajutor umanitar și gestionarea crizelor, va fi cipriotul Christos Stylianides, care va coordona riposta europeană la epidemia de Ebola.

De asemenea, Comisia Europeană a anunțat joi, 24 octombrie, că va aloca  si 24,4 milioane de euro pentru crearea unui vaccin și pentru tratamente împotriva virusului Ebola, care a ucis aproximativ 4900 de oameni.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.