Unitatile mobile de screening pentru cancerul de col uterin, functionale doar in unele spitale

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat ca doar unele din cele opt unitati mobile de screening de cancer de col uterin sunt functionale.

Ea a fost intrebata cand vor intra in uz unitatile mobile de screening de cancer de col uterin, aratand ca nu toate spitale judetene care au primit aceste vehicule le folosesc deja.

„Unele spitale judetene le folosesc, programul de screening a inceput. E adevarat ca unii merg mai incet, unii merg mai normal. Si cei care merg mai incet au spus ca nu au soferi. Atunci, i-am intrebat pe managerii spitalelor respective daca au soferi, si au spus ca da. OK, sunt buni pentru acea masina de screening…”, a declarat ministrul Sanatatii potrivit Agerpres.

Etichete: screening cancer de col uterin, unitati mobile screening, cancer de col uterin teste, preventie cancer de col uterin

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.