Unitati mobile de donare de sange la un centru comercial din Bucuresti

sangele-este-viata2In perioada  27 – 29 iunie, locuitorii Capitalei pot dona sange la unitatile mobile special amplasate la intrarea principala a unui mall.
Unitatile mobile pentru donare de sange vor fi deschise intre orele 9: 00 si 13:00.

In aceasta campanie, „Daruieste timp, doneaza sange”, vor putea dona simultan cate doua persoane la fiecare 10 de minute.

Recoltarea de sange va fi realizata de personal specializat, medici si asistente de la Centrul de Transfuzie Sanguina Bucuresti, in conditii de siguranta si folosind instrumente de unica folosinta.

La fiecare donare, se vor recolta aproximativ 450 de mililitri de sange, care vor fi ulterior utilizati in spitalele din Bucuresti pentru pacientii supusi unor interventii chirurgicale sau pentru cei care au nevoie de transfuzii de sange.

„Este dovedit faptul ca donarea de sange, pe langa principalul beneficiu de a salva vietile omenesti, contribuie si la imbunatatirea sanatatii donatorului. In urma donarii, sangele este improspatat, imunitatea organismului creste, iar riscurile de paralizie si de accident vascular se reduc cu aproximativ 30%”, au afirmat  initiatorii campaniei.

Campania „Daruieste timp, doneaza sange” din perioada 27-29 iunie, se desfasoara la Sun Plaza Shopping Center din zona Piata Sudului – Berceni si se adreseaza  tuturor celor care vor sa salveze vieti prin gestul lor.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.