Unele tranchilizante usoare pot duce la Alzheimer

pastileOamenii de stiinta franco-canadieni trag un semnal de alarma in ceea ce priveste asocierea riscului crescut de Alzheimer cu administrarea unor somnifere.
Cercetatorii, parte dintre ei si de la Universitatea din Montreal, Canada, au ajuns la concluzia ca unele tranchilizante usoare din familia benzodiazepinelor, pot duce la riscul de a face Alzheimer intr-un procent de 51%.

Acest risc este cu atat mai mare cu cat administarea acestor tipuri de medicamente se face pe o perioada mai mare de 3 luni.

 Studiul care certifica aceasta descoperire a durat 6 ani, timp in care au fost studiat aproape 2500 de persoane, circa 1800 de bolnavi de Alzheimer si peste 700 de oameni sanatosi.

Legatura intre Alzheimer si unele somnifere

Cercetatorii au ajuns la aceasta descoperire dupa nenumarate observatii si teste. Ei au concluzionat ca “rezultatele consolideaza suspiciunea unei legaturi directe posibile” intre benzodiazepina si boala Alzheimer.

Tratamentele cu tranchilizante sa nu depaseasca 3 luni

Benzodiazepinele constituie „instrumente incontestabil valoroase pentru tratarea tulburarilor de anxietate si de insomnie temporara”, spun medicii, insa  cercetatorii franco-canadieni recomandata, conform AFP, ca pacientii sa nu utilizeze aceste medicamente pe o perioada mai mare de trei luni.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.