Unele suplimente alimentare pot face mai mult rau decat bine

Un avertisment al Institutul National al Consumatorilor din Franta arata ca suplimentele alimentare pentru creier despre care se cred ca stopeaza declinul cognitiv, sunt inutile, iar in unele conditii chiar periculoase.

Omega-3, un supliment alimentar foarte folosit, poate fi obtinut in doza recomandata pentru o buna functionare a creierului din alimentatie, relateaza Digi24.

Conform sursei citate, gingko biloba, planta chinezeasca ce beneficiaza de foarte multa publicitate in ultimii ani, careia i se face atat de multa reclama, nu i s-au demostrat pana acum efectele asupra capacitatii cognitive.

De altfel, se considera ca gingko biloba este periculoasa pentru cei care fac tratamente cu anticoagulante, pentru ca pot inhiba efectele medicamentelor.

De asemenea, cafeina mascheaza nevoia de somn si poate duce la cefalee, anxietate, greata si tulburari de ritm cardiac.

Etichete: suplimente alimentare, gingko biloba, cefalee, anxietate, greata, tulburari de ritm cardiac

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.