Unde bolnavii pot avea acces rapid la un transplant

Operatii de patologie urinara in premieraOrganizatia nationala de transplanturi din Spania a anuntat un numar record de transplanturi efectuate in 2013. Acest numar situeaza Spania in primele tari in care pacientii bolnavi au sansele cele mai ridicate sa faca un transplant in scurt timp.

Peste 4000 de transplanturi in 2013

Potrivit unui anunt facut de Rafael Matesanz, directorul Organizatiei nationale de transplanturi, Spania a atins un record in numarul de transplanturi si de donator in 2013.

Astfel in 2013 au fost inregistrate 4.279 de transplanturi si 1.655 de donatori.

In urma acestor statistici, Pilar Farjas, secretar de stat pentru sanatate in Spania, a precizat ca tara iberica a atins un record in 2013 la numarul de transplanturi.

Peste 2500 de transplanturi renale

Raportul pentru 2013 precizeaza ca cele mai multe transplanturi efectuate in 2013 in Spania au fost cele renale in numar de 2.552.

Acestea au fost urmate de transplanturile hepatice, 1.093, pulmonare, 285 si transplanturi cardiace, 249.

Numarul donatorilor de maduva osoasa s-a dublat

Acelasi raport precizeaza ca s-a inregistrat o crestere in numarul transplanturilor de plaman si pancreas.

In acelasi timp, numarul donatorilor de maduva osoasa s-a dublat.

Rafael Matesanz a atras atentia publicului larg ca este nevoie de donatori reali, mai mult decat de campanii virtuale care sa promoveze donarea de organe.

“Nu vrem click-uri pe Twitter sau Facebook; avem nevoie de donatori reali, care vor sa salveze vieti”, a precizat directorul Organizatiei nationale de transplanturi.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.