Un virus pentru care nu exista vaccin se raspandeste in America

virus-tantariAutoritatile americane sunt in alerta dupa ce virusul Chikungunya a declansat o epidemie in insulele Antile. Virusul este transmis de tantari si se raspandeste rapid mai ales in sezonul ploios si in regiunile tropicale unde tantarii sunt in numar extrem de mare.

Virusul Chikungunya ameninta continentul american

Infectarea cu virusul Chikungunya duce la febra puternica si dureri articulare. Boala poate provoca invaliditate si, in unele cazuri, poate sa fie fatala.

Virusul a fost identificat prima data in noiembrie 2013 in insulele franceze Saint-Martin si Saint-Barthélemy, dupa care s-a raspandit in regiunea Antilelor.

Cele mai afectate zone in  momentul de fata sunt tari din Caraibe si din zonele Guadelupa si Martinica.

Cazuri de infectare cu virusul Chikungunya au fost sesizate si in Guyana Franceza.

Opt cazuri confirmate in America Centrala

Conform datelor emise de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), pana in prezent au fost diagnosticate trei cazuri de infectie cu virusul Chikungunya in El Salvador, America Centrala.

Daca in El Salvador, cazurile de infectare au fost sesizate in randul localnicilor, in SUA au fost inregistrate cateva zeci de cazuri numai in randul calatorilor.

Virusul Chikungunya, o amenintare pentru sanatatea publica

Specialistii avertizeaza asupra riscului ca virusul sa patrunda in tari din America Latina, unde s-ar putea raspandi rapid din cauza densitatii populatiei.

Aceasta boala ar putea sa apara si in sudul Europei, din cauza numarului mare de tantari pe timpul verii.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.