Un test de sange ar putea detecta cancerul mamar cu cativa ani inainte de primele simptome

Un test de sange ar putea detecta cancerul mamar cu cinci ani inainte de aparitia primelor semne clinice ale acestei boli, informeaza Press Association.

Oamenii de stiinta de la Universitatea Nottingham au creat un test despre care spun ca identifica reactia imunitara a organismului la anumite substante produse de celulele tumorale.

Celulele canceroase produc anumite proteine, denumite antigeni, care stimuleaza organismul sa produca anticorpi impotriva lor – autoanticorpi.

Astfel, oamenii de stiinta au descoperit ca acei antigeni asociati tumorilor (TAAs) reprezinta un bun indicator al prezentei cancerului in organism.

Autoanticorpii creati impotriva mai multor tipuri de TAAs pot fi detectati cu pana la cinci ani inainte de aparitia primelor semnale clinice ale tumorilor, relateaza si Agerpres.

Autorii cercetarii vor sa perfectioneze acest test pentru a-i spori gradul de acuratete si testeaza, in prezent, probele prelevate de la sute de paciente.

Noul test de sange ar putea sa devina disponibil in sistemul national de sanatate din Marea Britanie in urmatorii patru-cinci ani, in cazul in care se vor gasi fonduri suficiente pentru dezvoltare.

Etichete: diagnostic cancer mamar, simptome cancer la san, teste cancer la san, teste de sange, analize femei

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2023 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.