Un roman confirmat cu Covid-19 a calatorit cu avionul pe ruta Madrid – Bucuresti

Un roman infectat cu noul coronavirus Covid-19 s-a imbarcat la bordul unui avion pe ruta Madrid – Bucuresti.

„In cursul zilei de 17 martie a.c., pe Aeroportul Otopeni, a aterizat o aeronava cu pasageri la bordul careia se afla un cetatean roman, imbarcat la Madrid, care a prezentat un certificat medical eliberat de autoritatile spaniole care confirma infectarea cu noul coronavirus (COVID-19)”, transmite Grupul de Comunicare Strategica.

Potrivit sursei citate, persoana in cauza NU a respectat recomandarea autoritatilor spaniole, prevazuta in document, de a ramane in autoizolare timp de 14 zile.

Persoana infectata cu Covid-19 a prezentat, pe parcursul zborului, simptome specifice si a fost preluata de personalul DSP prezent la aeroport si transportata cu izoleta la INBI Matei Bals.

„S-a trecut la identificarea pasagerilor din aeronava, in numar de aproximativ 60 de persoane pentru demararea urgenta a anchetei epidemiologice. Mentionam ca pasagerii, venind dintr-o zona afectata, au obligatia de a se autoizola 14 zile”, mai precizeaza Grupul de Comunicare Strategica.

Etichete: roman covid-19, coronavirus romania, diagnostic coronavirus, atentionare calatorie coronavirus

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.