Un profesor de la Harvard iti spune cum poti sa adormi in 60 de secunde

boala somnuluiStatisticile arata ca o persoana din trei sufera de insomnie la un moment dat in viata, iar femeile sunt de doua ori mai expuse riscului de a dezvolta aceasta afectiune.

Acum, insa, un profesor de la Harvard sustine ca un exercitiu de respiratie ii poate face pe insomniaci sa adoarma in… 60 de secunde.

Dr. Andrew Weil spune ca este vorba de tehnica 4.7.8.  Dupa ce a conceput mai multe exercitii de respiratie pana acum, spune ca acesta este cel mai eficient, catalogandu-l drept un bun somnifer, dar si un instrument de relaxare.

Exercitiul se poate face in orice pozitie, dar specialistul de la Harvard recomanda pozitia de sezut, cu spatele drept si sprijinit de perete, scaun sau orice fel de suport pentru relaxare, iar pentru dormit este recomandat sa stati intinsi in pat.

Dupa ce v-ati asezat in pozitia corecta, pozitionati-va limba in spatele dintilor de sus, in locul de unde incepe cerul gurii.

Specialistul spune ca acest lucru nu este obligatoriu, doar ca pozitia limbii urmareste ca aerul expirat sa se miste prin toata gura si sa fie expirat corespunzator.

Exercitiul in 3 pasi:

● Inchideti gura si inhalati aerul pe nas. Numarati pana la patru.
● Tineti aerul in piept pentru sapte secunde.
● Expirati tot aerul strans in plamani pe parcursul a opt secunde. Odata cu aerul, simtiti-va liber sa dati glas si sunetului puternic al expirarii.

Conform Medical Daily, expertii in tulburari de somn spun ca numarul persoanelor care se confrunta cu insomnii este in continua crestere,  pentru ca exista in permanenta nevoia de a fi conectati la tot ceea ce se intampla.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.