Un nou tratament pentru amiotrofie spinala, finantat de stat


Potrivit Ministrului Sanatatii, Sorina Pintea, pe lista tratamentelor finantate integral de stat a fost introdus un nou tratament pentru pacientii cu amiotrofie spinala.

„Exista medicamente nou introduse, de exemplu Spinraza, sunt putini pacienti, dar Germania nu finanteaza pentru adulti decat partial, America nu finanteaza deloc. Suntem singura tara din Europa care finanteaza integral tratamentul cu acest medicament. Deci noi facem eforturi. Este deja un proiect. Hotararea de guvern este adoptata, protocoalele sunt in transparenta decizionala, deci vor sta perioada legala si vor fi adoptate. Deci facem eforturi pentru asta, din pacate sumele sunt limitate. Nicio tara din lume nu are bani suficienti pentru sanatate, suntem un sistem de asigurari sociale”, a precizat Sorina Pintea, potrivit Agerpres.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.