Un milion de copii sub 15 ani se imbolnavesc de tuberculoza anual

poza copil bolnavPeste 500.000 de copii s-au imbolnavit de tuberculoza in 2012, conform datelor emise de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS). In fiecare an, aproximativ 1 milion de copii se imbolnavesc de o forma de tuberculoza, conform ultimelor studii.
Peste 30.000 de copii afectati cu tuberculoza rezistenta la medicamente

Dintre cei 999.800 de copii afectati cu tuberculoza in fiecare an, 30.000 dezvolta tuberculoza rezistenta la medicamente.

Cea mai afectata regiune la nivel global este Asia de Sud si de Est, unde 400.000 de copii se imbolnavesc de tuberculoza in fiecare an. Dintre acestia, 10.000 de copii sunt diagnosticati cu tuberculoza rezistenta la medicamente.

280.000 de cazuri de tuberculoza sunt inregistrate in Africa, a doua regiune cu un numar ingrijorator de cazuri de tuberculoza la copii.

Diagnosticarea in tuberculoza la copii este deficitara

Specialistii atrag atentia ca este nevoie de metode de diagnosticare mult mai eficiente pentru depistarea tuberculozei la timp.
Cercetatorii de la Harvard School of Public Health atrag atentia ca estimarile proprii in numarul copiilor bolnavi de tuberculoza depasesc cifrele emise de OMS.

“Estimarile noastre sunt de doua ori mai mari decat cele oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) in 2011 si de trei ori mai mari in ceea ce priveste numarul cazurilor de tuberculoza semnalate la copii in fiecare an”, a precizat Ted Cohen, profesor la Harvard School of Public Health.

Copiii sub cinci ani cu risc mai mare de complicatii in tuberculoza

Specialistii atrag atentia ca riscul unor complicatii in tuberculoza este mai mare la copiii sub cinci ani.

In acest caz, diagnosticarea precoce a tuberculozei si inceperea tratamentului corect sunt esentiale pentru starea de sanatate a copiilor.

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.