Un barbat roman este suspectat de virusul Ebola

ministerul sanatatiiUn barbat roman de 51 de ani care s-a intors din Nigeria si a acuzat simptome precum varsaturi si diaree a fost internat la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti pentru investigatii. Pacientul este suspectat de infectare cu virusul Ebola, iar familia acestuia, sotia si un baiat de 15 ani, au fost izolati la domiciliu.

Confirmarea diagnosticului de Ebola se face doar in Germania

In cazul in care la “Matei Bals” exista suspiciunea de infectare cu virusul Ebola, probele vor fi trimise la un laborator special din Frankfurt, Germania, singurul laborator pe Ebola din Europa.

Ministerul Sanatatii avertizeaza populatia asupra riscurilor de infectare cu virusul Ebola

In urma suspiciunii de infectare cu virusul Ebola a unui barbat roman, ministerul Sanatatii atrage atentia asupra riscurilor de infectare cu virusul Ebola.

Un pacient infectat cu Ebola nu este contagios in perioada de incubatie, devine contagios odata cu aparitia simptomelor.

Principalele modalitati de transmitere a virusului Ebola sunt: prin contactul direct cu sangele infectat sau cu secretii, tesuturi, organe si fluide corporale ale persoanelor infectate vii sau decedate.

Riscuri de infectare exista si prin obiecte puternic contaminate.

Transmiterea virusului Ebola prin contact sexual poate avea loc pana la sapte saptamani dupa recuperarea clinica.

Ministerul Sanatatii precizeaza si ca un contact fizic simplu cu o persoana infectata se pare ca nu este suficient pentru a lua virusul.

In ceea ce priveste pacientul roman suspectat ca ar fi bolnav de Ebola, prof.dr. Adrian Streinu Cercel a precizat ca inca nu poate fi confirmat diagnosticul de Ebola si ca simptomele pacientului ar putea trimite la mai multe boli.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.