Un barbat care a ramas fara penis dupa ce i-a fost amputat, cere daune de 500.000 de euro

In iarna anului 2014, buzoianul Costica Maroleanu a venit la Spitalul Judetean Buzau cu simptomele unei insuficiente renale.

Ulterior, el a fost supus unor manevre de montare a unei sonde urinare, la scurt timp incepand sa acuze dureri puternice in zona abdomenului. Abia dupa cateva zile, pacientul a fost consultat de un medic, care a constatat ca penisul barbatului era, in cea mai mare parte, cangrenat, scrie Digi24.

Ulterior, barbatul a cerut sa fie transferat la Spitalul Militar din Bucuresti, unde medicii au constatat ca necroza cuprinsese organul genital aproape in intregime si au luat decizia de extirparii.

Buzoianul a depus plangere in instanta, magistratii de la Judecatoria Buzau stabilind ca barbatul a fost victima unui caz de malpraxis.

„Constata existenta unui caz de malpraxis cu privire la pacientul Maroleanu Costica. Ia act ca nu s-a solicitat obligarea la plata cheltuielilor de judecata. Cu drept de a formula apel in termen de 30 zile de la comunicare. Cererea de apel se va depune la Judecatoria Buzau. Pronuntarea hotararii se face prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”, se arata in decizia magistratilor Judecatoriei Buzau, conform sursei mentionate.
Acum, barbatul spune ca va cere despagubiri de 500.000 de euro Spitalului Judetean Buzau.

„Le voi cere despagubiri de 500.000 de euro, despagubiri morale si fizice, am incercat sa negociem cu ei, sa vorbim, am incercat sa vorbim cu cei patru medici implicati, sa nu mai ajungem la instanta penala, trebuia recent sa ne intalnim cu totii, avocatii medicilor, cu reprezentantii spitalului, dar nu s-au prezentat la intalnirea programata, au refuzat total, am fost tratat cu indiferenta si raceala. Vom merge in instanta penala daca nu vor sa colaboreze. Dupa atata timp pot accepta ca s-a gresit, sunt si medicii oameni, dar de ce aceasta atitudine fata de mine? De dispret si nepasare”, a declarat Costica Maroleanu, citat de Digi24.

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.