Tulburari din spectrul autist | Decontarea serviciilor de logopedie, consiliere psihologica si kinetoterapie

Printre noile masuri care asigura respectarea drepturilor pacientului si accesul la servicii medicale necesare, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) anunta si unele ce se aplica in cazul persoanelor cu tulburari din spectrul autist.

Astfel, s-a aprobat implementarea unui subprogram dedicat persoanelor cu tulburari din spectrul autist in cadrul Programului national de sanatate mintala, care va asigura accesul pacientilor care sufera de aceasta afectiune la serviciile conexe necesare, recomandate de medici specialisti: servicii de logopedie, consiliere psihologica, kinetoterapie.

Aceasta masura are ca scop imbunatatirea starii de sanatate si a calitatii vietii sociale, in primul rand pentru copiii cu astfel de afectiuni.

Etichete: autism, tulburari spectru autist, decontare consiliere psihologica, kinetoterapie autism, logopedie autism

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.