Tucmeanu (MS) „Va asigur pe toti pacientii ca nu o sa ramaneti fara medicamente niciodata”

HIV/SIDAPersoanelor seropozitive din Romania nu vor ramane niciodata fara medicamente, iar pacientii aflati sub tratament vor primi medicatia de care au nevoie saptamana viitoare. Cel putin asa afirma oficialii Ministerului Sanatatii.

„Vreau sa va asigur ca Ministerul Sanatatii, acum, poate raspunde prompt si la obiect ca se rezolva si nu raman fara tratament. Va asigur pe toti pacientii ca nu o sa ramaneti fara medicamente niciodata si o sa aveti acces la medicamente”, a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Alin Tucmeanu, citat de Agerpres.

In prezent, pe strazi exista inca multi bolnavi cu HIV, dar care nu au parte de tratament. Radu Tibichi, director in cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate,  spune ca acestia trebuie sa obtina acte de identitate prin directiile de asistenta comunitara, pentru a beneficia de conditii normale de tratament, intrucat ei nu au asigurari de sanatate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.