Tripla terapie pentru hepatita C, disponibila pentru pacienti pana la sfarsitul anului 2014

dorelsandescPana la sfarsitul acestui an se va introduce tripla terapie pentru hepatita C, conform celor spune de reprezentantii Ministerului Sanatatii joi, 6 noiembrie 2014.

„Tratamentul hepatitei cronice beneficiaza recent in noul calup de medicamente compensate si gratuite din cele 23 de o molecula destinata tratarii hepatitei B. Astfel completam gama de medicamente disponibile si curand in acest an suntem in faza finala a formalitatilor pentru introducerea triplei terapii a hepatitei C. Practic mai sunt cateva detalii metodologice inainte de a lansa aceasta tripla terapie extrem de necesara in tratamentul pacientilor cu hepatitei C. Aceasta parte curativa nu este de dorit, este de evitat. Cea mai importanta parte a abordarii acestei patologii extrem de serioase este cea de preventie si de profilaxie si de detectare precoce”, a declarat Dorel Sandesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Agerpres.

De altfel, oficialul din Ministerul Sanatatii a facut referire si la faptul ca tara noastra a evoluat in privinta interventiilor de transplant hepatic.

„In ultimul an, in Romania s-a dezvoltat semnificativ activitatea de transplant hepatic. Practic Romania care era pe ultimele locuri din Europa la numarul de transplanturi a evoluat in ultimii doi ani avand cea mai mare crestere procentuala din lume la numarul de donori aflati in moarte cerebrala”, a  afirmat secretarul de stat.

Tara noastra se afla la acest moment pe primul loc in Europa in privinta procedurilor de transplant.

Pe parcursul anului 2014, pana in prezent, au fost acreditate 39 spitale capabile sa identifice si sa declare donatori in moarte cerebrala. Dintre acestea, 33 sunt centre noi, conform informatiilor venite de la Ministerul Sanatatii.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.