Trei romani din zece nu mai au niciun dinte natural

30% dintre romani si-au pierdut toti dintii naturali, de trei ori mai mult fata de media europeana, de 10%, arata un studiu.

Cercetarea Asociatiei Dental Office Managers  arata o preocupare tot mai mare a romanilor fata de tratamentele cu implanturi dentare, numarul celor care le acceseaza fiind de trei ori mai mare, in prezent, fata de acum 5 ani.
Daca in perioada 2008-2012, 31% din pacientii care s-au prezentat la medicul dentist au solicitat tratamente cu implant dentar si au fost realizate 1.300 de astfel de tratamente, in intervalul 2013-2017 68% dintre pacientii care s-au prezentat la medicul stomatolog au solicitat tratamente cu implant dentar si au fost realizate 3.900 de astfel de procedure, scrie si Agerpres.

In cadrul studiului au fost analizati 18.000 de pacienti, barbati si femei, care locuiesc in mediul urban (in proportie de 90%), de-a lungul a doua perioade comparative de 5 ani, 2008-2012 si 2013-2017 (sfarsitul lunii iulie). Scopul studiului a fost acela de a masura impactul numeroaselor campanii de informare si educare a populatiei cu privire la importanta alegerii tratamentelor cu implant dentar.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.