Trei noi medicamente pentru cancerele feminine introduse pe lista celor gratuite si compensate


In urma dezbaterii organizate la Parlamentul European la finalul lunii mai, 11 europarlamentari romani au depus la Comisia de Sanatate Publica si Siguranta Alimentara a Parlamentului European un document privind diferentele semnificative ale ratelor de incidenta, mortalitate si supravietuire referitoare la trei tipuri de cancer feminin (de san, de col uterin si ovarian), inregistrate in tarile membre ale Uniunii Europene.

“Demersul are ca scop identificarea posibilitatilor de reglementare, monitorizare si sprijin financiar pentru sistemele de sanatate, din tarile cu indicatorii cei mai scazuti, ce pot fi sustinute de catre Comisie, cat si existenta unei strategii pentru diminuarea acestor discrepante de indicatori intre tarile membre UE”, scrie intr-un comunicatul trimis de Coalitia pentru Sanatatea Femeii.

Pe langa aceasta interpelare, participantii la masa rotunda au convenit asupra unor concluzii si recomandari pentru un management mai eficient al actului medical pentru aceste tipuri de cancer, printre care implementarea recomandarilor de bune practici europene in domeniu, precum si diagnosticarea si tratarea cancerului in conformitate cu standardele de tratament in vigoare in Uniunea Europeana.

In Romania, trei noi medicamente pentru cancerele feminine au introduse pe lista medicamentelor gratuite si compensate.

Noile medicamente sunt molecule inovatoare destinate tratamentului pacientelor cu afectiuni oncologice in stadii avansate ale bolii, care pana acum nu dispuneau de o alternativa terapeutica care sa le prelungeasca in mod semnificativ viata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.