Trecerea brusca de la euforie la depresie indica o afectiune bipolara

depresieSchimbarile bruste de dispozitie, de la euforie si bucurie la tristete si anxietate, ar putea trada o tulburare bipolara.

Asta spun si reprezentantii Societatii Elvetiene de Psihiatrie si Psihiatrie, citati de Deutsche Presse-Agentur.

In fazele maniacale de tulburare bipolara, oamenii care sufera de aceasta boala sunt hiperactivi, euforici sau agitati.

Fazele depresive sunt caracterizate prin letargie si sentimentul de inutilitate.

Multe persoane cu tulburare bipolara au avut primul episod de acest tip in jurul varstei de 18 ani, dar de cele mai multe ori boala este diagnosticata mult mai tarziu, mai precizeaza DPA, conform Agerpres.

O problema este aceea  ca persoanele suferinde resimt fazele depresive doar ca pe o stare proasta ori una emotionala relativ normala, in timp ce in fazele maniacale nu au niciun simptom. De aceea, nici nu simt ca ar avea nevoie de ajutor specializat.

Astfel de treceri de la o dispozitie la alta se pot petrece pe parcursul a cateva luni si chiar ani, iar in acest timp simptomele nu sunt constante.

Asa se face ca oamenii cu tulburari de acest gen pot avea in mare parte din timp o stare de spirit chiar stabila.

Specialistii in sanatata mintala sunt de parere ca cei suspecti de tulburare bipolara, boala care poate fi controlata cu medicamente si psihoterapie, trebuie sa fie indrumati catre medici, mai ales ca aceasta este asociata cu riscul crescut de suicid.

In anumite faze ale afectiunii bolnavii dezvolta semne de psihoza sau din contra, afiseaza o incredere in sine exagerata.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.