Tratamentul prelungit cu antibiotice in boala Lyme este periculos

Testare Babes Papanicolau gratuitaSpecialistii avertizeaza ca modificarile climatice determina ca bolile transmise de vectori sa apara si in zonele in care nu erau inregistrate pana acum astfel de cazuri. Victor Olsavsky, reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania, a precizat ca in fiecare an, in zona europeana, 77.000 de persoane sunt afectate de boli transmise de capuse, tantari sau muste.

Cum poate fi prevenita boala Lyme

Specialistii recomanda ca populatia sa fie informata despre riscurile infectarii cu boala Lyme dar si despre importanta prezentarii la cabinetul unui medic infectionist.

Doar prin prezentarea la unitati medicale specializate in boli infectioase, un pacient evita un diagnostic eronat sau un tratament inutil cu antibiotice care poate fi periculos.

“Boala Lyme poate fi prevenita prin inlaturarea capuselor, toaletarea plagii si administrarea unei doze de antibiotic, la indicatia medicului infectionist. Pentru a evita diagnosticul eronat, tratamentul prelungit si nejustificat cu antibiotice, care este periculos recomandarea noastra este de a se prezenta doar la clinici si spitale de boli infectioase pentru stabilirea diagnosticului si tratamentului”, a precizat conf.dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie.

Tratamentul in boala Lyme nu dureaza mai mult de doua luni

Specialistii avertizeaza asupra cazurilor in care bolnavii erau diagnosticati eronat si treceau inutil printr-un tratament de noua luni cu antibiotice.

Conf.dr. Gabriel Poescu precizeaza ca tratamentul in boala Lyme nu trebuie sa dureze mai mult de doua luni.

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie avertizeaza ca in fiecare an in Europa se inregistreaza cazuri de infectii cu virusul West Nile, febra Chikungunya si boala Lyme.

Boala Lyme tratament:

De asemenea, va reamintim ca tratamentul bolii Lyme consta in administrarea de antibiotice, dar tipul antibioticului si mai ales durata administrarii sale – care poate varia de la cateva zile la cateva luni – va fi stabilita numai de medicul specialist in functie de varsta pacientului si de manifestarile prezentate. Uneori, din pacate, la unii pacienti apar si recidive ale bolii si atunci tratamentul bolii Lyme trebuie reluat. 

Etichete: boala Lyme tratament, tratament boala Lyme, boala lyme tratament antibiotice

Sursa: www.agerpres.ro

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.