Tratamentul pentru infertilitate in cazul barbatilor poate creste riscul de cancer de prostata

Potrivit unui studiu realizat de omenii de stiinta suedezi, barbatii care au urmat un tratament pentru infertilitate prezinta un risc mai mare de a se imbolnavi de cancer de prostata.
In cadrului studiului s-au analizat milioane de sarcini si cazuri de cancer din Suedia inregistrate pe parcursul a circa 20 de ani. Oamenii de stiinta au concluzionat ca acei barbati care au fost supusi tratamentului pentru infertilitatea masculina numit injectie intracitoplasmica cu sperma, au dobandit un risc mai mare de a dezvolta cancer de prostata.

Acest tratament a fost folosit pentru prima data in Suedia in anul 1992 si fiecare caz a fost inregistrat intr-un registrul national.

„Acest studiu bazat pe un registru mare, arata ca barbatii care au conceput prin reproducere asistata au un risc crescut de 30 pana la 60% de cancer de prostata in comparatie cu barbatii care concep in mod natural. Au aproape de doua ori riscul de a dezvolta cancer de prostata cu debut precoce, inainte de varsta de 55 de ani”, a precizat Yahia Al-Jebari de la Universitatea Lund, autor principal al studiului, conform publicatiei The Telegraph.

Totusi, oamenii de stiinta au adaugat ca aceasta legatura trebuie studiata mai profund pentru a se stabili daca procedurile de reproducere asistata reprezinta elementul care cauzeaza boala sau daca infertilitatea si cancerul de prostata au alte cauze comune.

Etichete: infertilitate masculina, tratament infertilitate barbati, cancer de prostata

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.