Tratamentul pentru diabet costa dublu fata de acum 20 de ani

Federatia Asociatiilor Diabeticilor din RomaniaIn urma unei evaluari facute in Statele Unite ale Americii, costurile tratarii diabetului s-au dublat in ultimele doua decenii.

Studiu realizat de Centrul pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDCP arata ca un bolnav de diabet cheltuie acum cu 2.790 de dolari pe an mai mult pentru tinerea sub control a acestei boli decat cheltuia in 1987. Mai bine de jumatate din aceasta suma se duce pe medicamente.

„Oamenii trebuie sa fie constienti de cresterea substantiala a costurilor asociate diabetului, ce a fost partial determinata de preturile mai mari pe care le au medicamentele mai noi”, a declarat Xiaohui Zhou, specialist in economie din cadrul CDCP, coordonatorul acestei analize, citat de Agentia Reuters.

Costurile tratarii diabetului au crescut, conform concluziilor acestui studiu, pentru ca pacientii folosesc in prezent o medicatie mai variata, dar si pentru ca preturile acestor medicamente sunt acum mai mari.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.