Tratamentele fara interferon pentru pacientii cu hepatita C au fost reluate

Prescrierea tratamentelor fara interferon pentru pacientii cu hepatita virala cronica C, a fost reluata in data de 5 februarie 2020, in baza noilor contracte cost-volum-rezultat incheiate de CNAS.

In baza acestor contracte, vor beneficia de tratament un numar de 17.500 de pacienti adulti cu hepatita C, indiferent de stadiul de fibroza si ciroza compensata, pentru genotipul 1b, cel mai des intalnit in Romania, dar si pentru genotipurile 1a si 4, care inregistreaza o incidenta mai scazuta in tara noastra, transmite CNAS intr-un comunicat de presa. 

De asemenea, pentru prima oara se acorda tratament fara interferon si pentru 100 de copii si adolescenti cu varsta cuprinsa intre 12 si 18 ani.

Odata cu derularea actualelor contracte, tratamentul fara interferon va fi acordat si in trei noi judete. Astfel, tratamentul va fi asigurat adultilor de medici din specialitatile gastroenterologie si boli infectioase aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate din Arad, Bacau, Brasov, Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Iasi, Bihor, Arges, Valcea, Sibiu, Suceava, Mures, Timis, precum si cu CAS AOPSNAJ.

Pentru copii, tratamentul va fi asigurat de medicii cu specialitatile gastroenterologie pediatrica si boli infectioase aflati in relatie contractuala cu casele de asigurari de sanatate din Bucuresti, Bihor, Brasov, Cluj, Constanta, Dolj, Galati, Iasi, Mures, Sibiu, Timis, precum si cu CAS AOPSNAJ.

Pe masura ce unitati sanitare din alte judete vor indeplini conditiile necesare, acestea vor fi introduse in lista centrelor care acorda tratament fara interferon pentru pacientii cu hepatita virala C.

Mai multe amanunte despre acest tratament, AICI.

Etichete: tratament fara interferon, interferon free, hepatita C, ciroza, tratament boli hepatice

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.