Tratamente naturiste pentru bronsita acuta

remedii-tuseIn perioada rece sau cea de tranzitie de la frig la cald si invers, cand variatiile de temparatura favorizeaza afectiunile respiratorii, starea generala de disconfort poate fi ameliorata si cu ajutorul unor  remedii naturiste, in prima faza, daca simptomele nu se agraveaza.

Apa sarata

Gargara cu apa sarata poate fi de ajutor pentru dezinfectarea cailor respiratorii, spun unii specialist.  Baile de abur sunt indicate in unele cazuri pentru plamanii.

Mierea

Mierea face minuni pentru caile respiratorii. Impreuna cu lamaia puteti un medicament naturist perfect pentru dezinfectarea cailor respiratorii.

Ceapa

Ceapa este si ea un bun remediu natural pentru caile respiratorii. Se curata si se taie, se pune pe deasupra miere si se lasa peste noapte. A doua zi se poate manca. Acest tratament este recomandat de patru ori pe zi.

Alunele prajite

Alunele prajite cu miere deasupra sunt si ele un remediu pentru bronsita, mai recomanda specialistii.

Lamaile

Se poate opta pentru lamaia simpla, consumata pe tot parcursul zilei, ori apa calda in care se adaugat sucul unei lamai. Apa, de asemenea, se poate inlocui cu ceai de musetel si menta.

Ghimbirul

Gargara cu ceai de ghimbir este recomandata pentru bronsita acuta de fiecare data cand apare senzatia de tuse.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.