Tratament revolutionar impotriva melanomului

tratament-medicamentePacientii cu cancer de piele pot avea o sansa in plus la vindecare, dupa ce expertii Scolii de Medicina David Geffen, din cadul Universitatii California din Los Angeles, au anuntat descoperirea unui nou tratament impotriva melanomului. Dupa certificarea rezultatelor studiului la care au participat peste 600 de bolnavi, medicamentul care stimuleaza sistemul imunitar a fost aprobat de Administratia Medicamentelor si Alimentelor din Statele Unite ale Americii.

„Medicamentul a fost aprobat in mod accelerat pentru ca are efecte benefice asupra pacientilor cu melanom”

Melanom malign tratament

Tratamentul impotriva acestei boli s-a descoperit in urma cercetarilor la care au participat nu mai putin de 26 de specialisti.

Studiul a inceput undeva la sfarsitul anului 2011, iar testele de imunoterapie intravenoasa realizate pe un esantion de cateva sute de pacienti voluntari cu melanom extins in diferite parti ale corpului, au rezultat faptul ca in cazul a mai bine de o treime dintre bolnavii care aveau deja si cancer la plamani, ficat sau oase, s-a inregistrat un regres al bolii, iar starea lor de sanatate s-a imbunatatit.

„Medicamentul a fost aprobat in mod accelerat pentru ca are efecte benefice asupra pacientilor cu melanom, care este un tip de cancer de piele cu efecte durabile”, a declarat  Antoni Ribas, seful echipei de medici cercetatori, conform agentiei international de stiri din Spania, EFE.

Comercializarea tratamentului considerat unul avangardist se face in SUA incepand cu data de 4 septembrie 2014.

Va reamintim:

Melanom simptome:

O leziune pigmentara poate fi considerata suspecta daca aceasta este diferita de celelalte.Astfel, daca o alunita este asimetrica, daca are marginile neregulate, dantelate, daca este neomogena, daca are culoarea neagra.

Etichete: tratament melanom malign, melanom simptome

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.