Tratament nou pentru bolnavii de artrita psoriazica, testat cu succes

mainiTratamentul care consta in administrarea unui inhibitor cunoscut, conform studiilor clinice a fost bine tolerat de pacientii inclusi in esantionul de testare.

Acesta, s-a demonstrat ca duce la  ameliorarea simptomelor de artrita psoriazica, la prevenirea leziunilor articulatiilor si la o imbunatatire a aspectului pielii.

Rezultatele testelor clinice  urmeaza sa fie prezentate pe larg in cadrul unui congres medical.

Testarile din faza a III-a sunt ultimele care se fac inainte ca tratamentul sa fie omologat si lansat pe piata.

Artrita psoriazica este o boala inflamatorie autoimuna, care conform ultimelor statistici afecteaza pana la 30% dintre pacientii care sufera de psoriazis.

Aceasta forma a bolii poate provoca in unele cazuri  durere si rigidizare a articulatiilor, umflarea degetele si uneori chiar leziuni ireversibile ale acestora.

Grupul farmaceutic Novartis prevede depunerea cererilor de omologare a tratamentului, la nivel mondial, undeva in cursul anului in 2015.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.