Tratament de ultima generatie pentru cancerul de prostata. Statul nu are bani pentru toti bolnavii

Recomandari pentru pacientii cu hipertrofie benigna de prostataUn tratament modern, decontat de stat de la sfarsitul anului trecut, a dat rezultate neasteptate pentru pacientii bolnavi de cancer de prostata.

Pana acum, de aceasta terapie au beneficiat 130 de persoane, iar solicitarile sunt atata de multe incat s-a creat o lista de asteptare.

Statul, insa, spune ca nu are bani pentru toate cererile.

„Exista o comisie care stabileste o anumita prioritate, dupa care incepe tratamentul. Este foarte scump, pentru ca este foarte modern, dar rezultatele sunt imediate. Si este destul de usor de suportat in raport cu chimioterapia sau cu alte terapii cunoscute”,  a declarat Mihai Stoiculescu, un pacient care a beneficiat de tratament, citat de Digi24.

Cum in Romania nu exista un program national pentru depistarea cancerului de prostate, multi barbati ajung  sa descopere destul de tarziu boala.

„Cu cat facem investigatii mai frecvent, de descoperire a cancerului de prostata la populatia considerata sanatoasa, cu atat gasim mai multi subiecti care sunt bolnavi de cancer de prostata, dar nu stiau,” explica Ioanel Sinescu, presedintele Asociatiei Romane de Urologie, conform sursei citate.

Conform statisticilor, peste 2.000 de pacienti mor anual in Romania din cauza cancerului de prostata diagnosticat prea tarziu.

Va reamintim: cancerul de prostata poate sa fie vindecat mai ales daca este depistat intr-o faza incipienta. Tratamentul cancerul de prostata  depinde de stadiul bolii. De exemplu, tratamentul cancerului de proasta consta in terapie hormonala de sine statatoare mai ales in cazul pacientilor mai batrani sau celor care nu sunt eligibili pentru radioterapie si chimioterapie. Dar pentru mare parte dintre pacienti tratamentul cancerul de prostata consta in interventie chirurgicala numita si prostatectomia. De asemenea, pacientul poate primi si tratament cu medicamente, mai exact cu steroizi. Tot in cazul acestor pacienti exista si tratamentul numit terapie biologica – un tip de tratament care utilizeaza sistemul imunitar al pacientului pentru a lupta cu boala. 

Etichete: medicamente pentru prostata, cancer de prostata tratament

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

O intrebare

  • marius-mihai spune:

    Contra cost pot urma tratamentul ? Daca DA cetrebuie sa fac ? Cat costa ? Multumesc

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.