Transplantul de cap, o interventie programata pentru primavara lui 2018

Neurochirurgul italian Sergio Canavero, cunoscut pentru intentia sa de a realiza primul transplant de cap uman, a anuntat la Viena ca urmatoarea sa provocare este cea de a efectua un transplant de creier.

Medicul Canavero, care si-a prezentat la Viena cartea sa ‘Medicus Magnus’, a asigurat ca va oferi mai multe informatii pe aceasta tema in urmatoarele luni, potrivit agentiei APA citata de EFE si Agerpres.

Controversatul doctor italian, criticat de comunitatea medicala internationala, a declarat ca ideea unui transplant de creier este anterioara celei realizarii transplantului unui cap uman.

Cu privire la acest transplant, despre care vorbeste deja de doi ani, Canavaro a spus ca il va realiza curand. Deja, el a a nuntata ca a facut primul transplant de cap pe un cadavru, asiatat de o echipa intreaga de specialisti.

La inceputul anului 2015, Valeri Spiridonov, un tanar rus care sufera de atrofie musculara spinala, s-a oferit drept voluntar pentru aceasta interventie.

Totusi, chirurgul italian a declarat ca beneficiarul primului transplant de cap va fi un pacient chinez, iar aceasta  interventie se va realizata in primavara anului 2018, dupa cum noteaza presa austriaca.

„Va fi prima operatie de acest gen din istoria omenirii, avem tehnologia necesara realizarii sale”, a declarat Canavaro unui ziar austriac. Operatia va avea loc in orasul chinez Harbin, cu ajutorul unei echipe de specialisti chinezi, a subliniat el, potrivit surselor mentionate.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.