Transplant renal de la mama la fiica, la Iasi

Medicii de la Spitalul ‘Dr. C.I. Parhon’ din Iasi au efectuat un transplant renal de la mama la fiica. Aceasta este cea de-a patra interventie de acest fel de la un donator viu.

Reprezentantii unitatii medicale spun ca, astfel, o femeie din judetul Iasi si-a salvat fiica donandu-i un rinichi.

„Beneficiarul transplantului este o pacienta din judetul Iasi, in varsta de 29 de ani, care a primit un rinichi de la mama in varsta de 59 de ani. Tanara a fost diagnosticata cu o afectiune de rinichi in timpul sarcinii. Ea a nascut un copil sanatos, dar din pacate boala de rinichi a progresat, motiv pentru care a fost nevoie de aceasta interventie pentru a evita sedintele de dializa. Interventia a decurs bine, post operator cele doua fiind bine”, a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Parhon din Iasi, citat de Agerpres.

Etichete: transplant renal, spitalul parhon iasi

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.