Toti pacientii de la Arad vor fi testati pentru Covid-19, chiar daca nu au simptome

Toti pacientii care ajung sa fie internati in Spitalul Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Arad vor fi testati si pentru COVID-19, chiar daca nu au simptome.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Consiliul Judetean Arad, pana la aflarea rezultatelor testelor COVID-19, pacientii sunt internati in ‘sectiile tampon’ stabilite in cadrul SCJU Arad.

“Consider ca este o masura necesara, chiar daca depaseste prevederile protocoalelor medicale, deoarece dorim sa pastram Spitalul Clinic Judetean de Urgenta necontaminat si sa excludem posibilitatea ca un pacient asimptomatic, dar infectat, sa fie trimis pe sectii”, declara Iustin Cionca, presedintele Consiliului Judetean, citat in comunicatul de presa.

De asemenea, coordonatorul Grupului de suport pentru spital, Gheorghe Domsa, arata ca au existat cazuri de pacienti care nu prezentau simptome, dar care la testare au iesit totusi pozitivi.

“Consider ca decizia este foarte buna si doar asa vom putea evita contaminarea altor pacienti internati deja in spital cu alte afectiuni”, a precizeaza Domsa, conform sursei citate.

Etichete: testare covid-19, testare coronavirus, pacienti testati covid-19, testare asimptomatici covid-19, spital arad

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.