Tot mai multi romani isi fac asigurari private de sanatate

Un raport al Autoritatatii de Supraveghere Financiara arata ca in anul 2018, romanii si-au facut asigurari private de sanatate in procent de peste 30 % mai mare fata de anul precedent.

In functie de costul fiecarui pachet, asigurarile private de sanatate acopera cheltuielile cu serviciile medicale in clinici si spitale private din tara sau din strainatate.

De altfel, Autoritatea de Supraveghere Financiara a propus extinderea asigurarilor private catre unitatile sanitare publice, dar si redimensionarea pachetului de baza de servicii medicale decontat de FNUASS, prin identificarea categoriilor de servicii medicale care pot fi asigurate privat.

In raportul publicat de Autoritatea de Supraveghere Financiara se preciza ca „principala cauza pentru care sistemul de asigurari private de sanatate din Romania nu s-a dezvoltat este acoperirea ampla oferita de sistemul public de asigurari de sanatate (dar de o calitate nu foarte buna), care limiteaza spre zero posibilitatea oferirii de asigurari private de sanatate, si inexistenta coplatilor pentru serviciile medicale, lucruri care ar conduce la imbunatatirea calitatii serviciilor medicale in Romania”.

Sumele platite pentru asigurarile private de sanatate in Romania, au crescut, in anul 2018, cu 60% fata de 2017.

Etichete: asigurari private de sanatate, servicii medicale asigurare de sanatate, autoritatea de supraveghere financiara

 

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.