Tot mai multi oameni muscati de capuse ajung la spital

capusaDaca ati fost muscati de capuse este obligatoriu sa mergeti la medic. Desi pare inofensiva, muscatura de capusa poate cauza o boala grava.

In ultimele zile, serviciile urgenta din tara au inregistrat mai multe cauzuri de pacienti muscati de capuse. Doar la Brasov ajung 20 persoane pe zi, atat la Spitalul Judetean de Urgenta, cat si la cel de Boli Infectioase.

Cei care merg la padure sau in parcuri sunt sfatuiti sa nu se aseze pe iarba. Muscatura de capusa poate duce la boala Lyme.

Bacteria intra in sange si afecteaza articulatiile, muschii, inima si sistemul nervos.

Primul semn al infectiei este de obicei o urticarie circulara care apare in 1-2 saptamani de la intepatura, dar poate aparea si la 30 de zile dupa muscatura capusei.

Boala Lyme nu se transmite de la o persoana la alta, dar poate fi fatala daca nu este tratata.

Boala Lyme este o boala infectioasa si mai este supranumita si “boala cu 1000 de fete” din pricina faptului ca afectand intregul organism, simptomele ei mimeaza foarte bine semnele altor boli.

Adresati o INTREBARE/ Trimiteti un RASPUNS

Atentie, discutiile online nu inlocuiesc consultul de specialitate! Nu includeti denumiri de medicamente in mesaj. Postand o intrebare sau un raspuns confirmati ca sunteti de acord cu termenii si conditiile site-ului.

Asociatia ALS | Termeni si conditii | ©2024 Edumedical

Rezultatele pot sa difere de la o persoana la alta. Opiniile medicilor, sfaturile si orice alte informatii disponibile pe acest site au scop informativ si educational. Ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale.